Remote werken

De belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden: Gen Z

Tijden veranderen. Met de secundaire arbeidsvoorwaarden die tien jaar geleden onderscheidend waren, staan jonge talenten in de huidige competitieve arbeidsmarkt niet voor je in de rij. Misschien heb je het al gemerkt aan een vacature die al een tijdje open staat, of zie je juist mogelijkheden om de sfeer op de werkvloer te verbeteren. Welke secundaire arbeidsvoorwaarden vallen in de smaak bij Gen Z? Je leest het hier.

In Nederland zijn er bepaalde secundaire arbeidsvoorwaarden die als standaard worden beschouwd voor de meeste banen, zoals betaalde vakantiedagen en ziektedagen. Maar er zijn andere benefits die kunnen helpen om de interesse van potentiële kandidaten te wekken en hen te overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen.

Een belangrijke doelgroep om in gedachten te houden bij het opstellen van secundaire arbeidsvoorwaarden is Gen Z: de jongere generatie (1996-2010) die langzaamaan de arbeidsmarkt betreedt. Voor hen zijn zaken als flexibiliteit en werk-privébalans belangrijker dan ooit tevoren. Overweeg dus om mogelijkheden voor thuiswerken, flexibele werktijden en een gezonde werk-privébalans op te nemen in je secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een ander belangrijk aspect voor jonge talenten is de ontwikkeling van vaardigheden en groeimogelijkheden binnen het bedrijf. Gen Z is een generatie die zichzelf graag wil blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden wil leren. Jonge marketeers willen zichzelf nuttig voelen en het gevoel hebben dat ze daadwerkelijk een verschil maken. Bied dus mogelijkheden voor training, coaching en carrièreontwikkeling aan om hen te motiveren om voor jouw bedrijf te kiezen.

Verder kun je denken aan een korting op sportschoolabonnementen, gratis gezonde lunches op het werk, regelmatige teamuitjes en de mogelijkheid om een periode vanuit het buitenland te werken.

Het aanbieden van aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden kan niet alleen helpen om top talent aan te trekken, maar ook om je huidige medewerkers te behouden en te motiveren, wat minstens net zo belangrijk is. Als het werkplezier binnen jouw bedrijf groot is, zul je minder vaak nieuw personeel hoeven te vinden en zal het werven van personeel bovendien makkelijker worden, omdat je als werkgever een goede reputatie hebt.

Lees ook: waarom is employer branding belangrijk?

Zorg er daarom voor dat je secundaire arbeidsvoorwaarden up-to-date zijn en voldoen aan de behoeften van zowel je huidige werknemers als die van je gewenste kandidaten. Essentieel in een tijd waarin werk-privébalans en flexibiliteit belangrijker zijn dan ooit tevoren.

Heb je je secundaire arbeidsvoorwaarden bijgeschaafd en ben je klaar om jonge, creatieve talenten aan te trekken? Plaats je (remote) marketingvacature op het Job Board.