Tips

Personeel werven: waarom is employer branding belangrijk?

Personeel werven kan anno 2023 een flinke uitdaging zijn. Voorlopig heb je als werkgever nog te maken met een krapte op de arbeidsmarkt. Hoe zorg je ervoor dat kandidaten dan op joúw vacature reageren? Wat is de reden dat kandidaten bij jouw bedrijf zouden willen werken? Employer branding is hierin een belangrijke sleutel. 

Wat is employer branding?

Employer branding is de positie die je als bedrijf hebt als het aankomt op de relatie met je werknemers. Als bedrijf of zelfs als directe werkgever heb je een bepaalde reputatie. Hoe groter het bedrijf, hoe groter de kans dat de buitenwereld hier een beeld bij heeft. Hoe vinden je werknemers het om voor jou te werken? Welke ervaringen delen ze met hun kennissenkring? 

Daar waar men bij employer branding vaak denkt aan de externe uitstraling, gaat het vooral over de interne werksfeer en bedrijfscultuur. Een sterke employer branding houdt in dat werknemers graag voor je werken, gemotiveerd zijn, en tevreden zijn met de werksfeer en onderlinge verstandshouding. Als een werknemer de werkzaamheden leuk vindt, maar op veel vlakken niet op één lijn ligt met een werkgever, zal het werkplezier alsnog afnemen. 

Waarom is employer branding belangrijk?

In het kort heeft employer branding invloed op het werkplezier van het personeel, de gemiddelde duur van het dienstverband en het aantrekken van nieuwe werknemers.

Werknemers hechten tegenwoordig veel waarde aan een goede relatie met hun werkgever. Deze relatie is binnen de ene organisatie formeler dan binnen de andere, maar in alle gevallen speelt het een rol in het werkplezier van de werknemer. Cruciaal, want je bedrijf zal betere resultaten behalen als je werknemers met plezier naar het werk gaan. 

Door een toename van het werkplezier, zullen werknemers langer bij je in dienst blijven. Hier streef je als werkgever uiteraard naar, want zo bouw je een loyale groep werknemers op die zich verbonden voelt met het bedrijf.

Daarnaast kan employer branding je indirect helpen met de zoektocht naar nieuwe kandidaten. Je werknemers zijn in dit geval je ambassadeurs, want wie kunnen beter vertellen hoe het is om voor jouw bedrijf te werken dan zij? Je enthousiaste personeel zal – bewust of niet – het visitekaartje zijn van de bedrijfscultuur. Als zij op sociale media of op een verjaardag hun ervaringen delen, zullen potentiële kandidaten dit onthouden, wat tijdens de wervingsperiode in je voordeel kan werken. 

Om nieuw personeel te werven, werkt het werkplezier en de algemene tevredenheid van je huidige personeel in je voordeel. Je kunt de allerbeste vacaturetekst schrijven, maar als jouw bedrijf een slechte reputatie heeft, zul je weinig kandidaten werven. Het begint dus allemaal op de werkvloer!

Is jouw employer branding op orde en ben je klaar om loyaal en enthousiast personeel aan te trekken? Plaats je marketingvacatures op dit job board.