Remote werken

6x Voordelen van remote medewerkers

Remote werken is populairder dan ooit. Dit is uiteraard deels het gevolg van een pandemie, maar het heeft ook zeker te maken met de persoonlijke voorkeuren van de nieuwe generatie die de arbeidsmarkt betreedt. Niet alleen werkzoekenden geven steeds vaker de voorkeur aan een remote of hybride functie, ook werkgevers staan er steeds meer voor open. En terecht, want het werven van remote personeel brengt de volgende voordelen met zich mee.

Productiviteit

Werknemers die vanuit huis of een workation-adres werken, zijn over het algemeen productiever dan het personeel op kantoor. Zij die remote werken kennen geen afleiding van kantoorgeluiden en collega’s. Ze kunnen de ideale werkomgeving zelf creëren, wat doorgaans de inspiratie bevordert. Bovendien hebben ze meer flexibiliteit wat betreft het indelen van de werkdag, wat ten gunsten komt van de productiviteit. 

Kantoorruimte

Als een deel van jouw personeel vanuit huis werkt, betekent dat ook dat er minder bureaus op kantoor nodig zijn. Als je jouw kantoor hiernaar indeelt, kan je veel kosten besparen op het bedrijfspand. Een andere optie is het loslaten van vaste plekken op kantoor, en het creëren van flexwerkplekken.

Op die manier geef je jouw personeel nog steeds de ruimte om op kantoor te werken, maar doordat niet iedereen elke dag aanwezig is, zijn er veel minder werkplekken nodig dan binnen een volledig on-site bedrijf.

Reputatie

Bedrijven die overstappen op remote personeel worden tegenwoordig de hemel in geprezen. Het toont innovatie, lef en open-mindedness. Daar wil jij jouw bedrijf toch ook mee associëren? Daarnaast is het openstaan voor remote personeel een teken van vertrouwen dat jij als werkgever aan jouw werknemers meegeeft, waar je doorgaans respect mee afdwingt.

Nieuw personeel

Bovenstaande maakt het ook makkelijker om nieuw personeel te werven. Jouw bedrijf heeft niet alleen qua imago een streepje voor, maar je hebt ook nog eens een bredere pool aan kandidaten waar je uit kan selecteren! Je bent niet gebonden aan jouw regio, dus afstand is geen issue meer. Sterker nog, wie weet zit de perfecte kandidaat op dit moment wel in Costa Rica, Spanje, Zweden of Australië.

Tijdzones

Dat laatste kan natuurlijk voor potentiële problemen zorgen. Meetings met personeel in verschillende tijdzones zullen goed gepland moeten worden. Een beetje omdenken leert jou ook dat deze tijdsverschillen in je voordeel kunnen werken.

Op het moment dat jij jouw werkdag afsluit met het versturen van een takenlijst naar jouw werknemer in Australië, zijn die taken al volbracht op het moment dat jij de volgende ochtend je scherm weer openklapt. Ideaal toch? Ook voor het bijhouden van de socials is het fijn zijn om op verschillende tijdstippen online te kunnen zijn. 

Minder ziekteverzuim

Tot slot blijkt dat men zich minder snel ziek meldt bij het thuiswerken, wat jou als werkgever weer onnodige kosten scheelt. Het reizen naar kantoor is tóch vaak een drempel bij een verkoudheid of griepje. Klussen die in een joggingspak bij de verwarming of openhaard uitgevoerd kunnen worden, worden vaak alsnog vrijwillig opgepakt. 

Sta jij al open voor remote personeel? Lees hier over 5 belangrijke tips om remote werken in jouw organisatie te implementeren.

Wil je graag remote personeel verwelkomen binnen jouw bedrijf? Plaats je (hybride) marketingvacatures op dit job board.