Job Boards

Wat is een Job Board ?

Job boards

Vroeger werden vacatures meestal opgehangen aan een bord zodat een voorbijganger of een werkzoekende bij een arbeidsbureau of uitzendbureau kon zien welke vacatures open stonden. Tegenwoordig zijn job boards vooral digitaal te vinden.

Niche Job Boards zijn over het algemeen kleinere vacaturesites die super branchegericht zijn. Veel niche vacaturesites zijn gekoppeld aan specifieke platformen zoals Creators of Communities..

Vanuit het perspectief van een recruiter helpt deze focus van de niche Job Boards om vacatures op gekwalificeerde kandidaten te targetten. Daardoor hebben recruiters veel sneller en directer toegang tot kwalitatief goede kandidaten.

Welke voordelen bieden niche Job Boards?

Job boards bieden recruiters en HR managers veel voordelen. Ze hebben het bijvoorbeeld gemakkelijk gemaakt voor kandidaten om nieuwe bedrijven te ontdekken en te solliciteren op vacatures.

Hoewel niche Job boards niet kunnen concurreren met websites als LinkedIn, Indeed of Monster, zou het naïef zijn om ze uit te sluiten. Niche-vacaturebanken trekken specifieke kandidaten aan die over gespecialiseerde vaardigheden en meer relevante, actuele ervaring beschikken.

Hoewel deze boards niet de hoeveelheid verkeer hebben van grote vacaturesites, krijgen vacatures op niche-vacatures een hogere kwaliteit en relevantere sollicitaties. Daarom zijn niche Job boards de snelste manier om sterke kandidaten te vinden, wat leidt tot veel lagere wervingskosten.