Remote werken

De 8 beste bestemmingen om remote te werken

Remote werken is populairder dan ooit. ZZP’ers, ondernemers, maar ook werknemers in loondienst trekken er massaal op uit om vanaf een nieuwe omgeving te werken. Door de jaren heen zijn bepaalde bestemmingen omgetoverd tot zogenaamde digital nomad hubs. Op welke plekken kun je het beste remote werken? Hier vind je acht toffe bestemmingen die je kunt overwegen voor je volgende workation of voor een langdurig verblijf.

Remote werken in Valencia 

In 2022 is deze Spaanse kuststad door expats uitgeroepen tot ‘s werelds beste stad om te wonen en werken. Valencia wordt gewaardeerd vanwege een combinatie van cultuur en klimaat. Daarbij zijn er veel co-working cafés en evenementen. Expats voelen zich snel thuis in de stad en geven aan dat er een fijne, veilige sfeer hangt. Bovendien is Valencia nog niet zo toeristisch als Barcelona en Madrid, die beide een slag groter en duurder zijn. 

Remote werken in Mexico-City

Mexico is al jaren een populaire bestemming onder zowel vakantiegangers als expats. De hoofdstad barst van de levendigheid, co-werkplekken en co-woonruimtes. Vanaf hier kun je in de weekenden uitstapjes maken naar bekende trekpleisters, maar je kunt er ook voor kiezen om je op andere plekken in Mexico te vestigen. Zo zijn Puerto Escondido en Playa del Carmen twee populaire kustplaatsen waar je makkelijk een sociaal en/of zakelijk netwerk opbouwt.

Remote werken in Medellin

Om nog even in Latijnse sferen te blijven, volgt Medellín als derde op deze lijst. Medellín is na hoofdstad Bogotá de grootste stad van Colombia. Waar het tot tien jaar geleden nog één van de gevaarlijkste steden van de wereld was, is de stad nu getransformeerd tot een heuse hotspot voor toeristen, expats en digital nomads. Vooral de wijk El Poblado is populair onder deze doelgroep. Hier vind je dan ook de meeste co-werkplekken, hostels en appartementen. 

Colombia heeft in 2022 een digital nomad visa geïntroduceerd, waarmee je voor een langere periode in het land kan blijven. Waar je met een toeristenvisa tot 90 dagen in het land mag blijven, is een digital nomad visa twee jaar geldig.

Remote werken in Bali

Een bestemming die niet mag ontbreken is Bali. Je kunt haast zeggen dat dit Indonesische eiland het nomadenbestaan heeft uitgevonden. Vooral in Ubud, Canggu en Seminyak vind je veel digital nomads en de bijbehorende faciliteiten. Via sociale media als Facebook, Instagram en LinkedIn kun je eenvoudig in contact komen met andere remote werkenden die op Bali gevestigd zijn. Goed om te weten is dat het eiland zwaar getroffen is door de coronacrisis. De lokale bevolking kan alle steun gebruiken.

Remote werken in Lissabon

De Portugese hoofdstad is niet alleen een leuke bestemming voor een stedentrip. Steeds meer mensen die remote werken kiezen voor Lissabon als (tijdelijke) thuisbasis. Net als Valencia ligt de stad aan de kust, zijn er veel zonuren en wordt de stad geprezen om de relaxte sfeer. Portugal heeft recent een nieuw visum uitgebracht, waarmee je tot wel vijf jaar in het land mag verblijven.

Remote werken in Madeira

Een Portugese bestemming die zich nog lang onder de radar heeft weten te houden is het bloemeneiland Madeira. Het groene eiland wordt gekenmerkt door een mild klimaat, ruige klifkusten en pittoreske dorpen. Ondanks dat Cristiano Ronaldo hier zijn roots heeft liggen, kwam het eiland tot voor kort weinig in de schijnwerpers. 

Dat veranderde toen het dorp Ponta do Sol werd omgetoverd tot een Digital Nomad Village. Het bleek een succes; het project om leef- en werkruimte voor expats te creëren is inmiddels verlengd tot en met 2024.

Remote werken in Kaapstad

De op Johannusburg na grootste stad van Zuid-Afrika is vooral populair dankzij de uitgestrekte stranden, de prachtige natuur in de omgeving en de gekleurde wijken in de stad. Vele expats zijn je voorgegaan, dus het vinden van een woonruimte en co-werkplekken in deze hippe stad is niet ingewikkeld. Een bijkomend voordeel is dat Kaapstad maar één uur tijdsverschil met Nederland heeft, wat handig kan zijn als je online vergaderingen moet bijwonen.

Remote werken in Boedapest

Ook Boedapest is niet alleen een geliefde bestemming voor een stedentrip, maar ook voor een workation of een langdurig verblijf. Hongarije is een goedkoper land dan Nederland, wat je terugziet in de huurprijzen en het leven buiten de deur. Boedapest is nog niet zo’n bekende expat bestemming als Bali en Kaapstad, maar je kunt terecht bij één van de vele co-werkplekken in de stad.

Ben je enthousiast geworden over werken vanuit het buitenland? Bekijk de huidige remote marketingvacatures op het job board.