Tips

5 Tips om meer sollicitanten te werven

Je plaatst een marketingvacature, maar de reacties blijven uit. Terwijl je best een aardig salaris aanbiedt, toch? En je stelt geen eens een minimum aantal jaar ervaring, wat je concurrenten wel doen. Waarom lukt het dan toch niet om een goede pool aan kandidaten te vinden? Gebruik deze vijf tips om meer en betere sollicitanten te werven.

#1 Social media

Zorg dat je zichtbaar bent op de sociale media kanalen die voor jouw bedrijf relevant zijn. Dit doe je niet alleen om jouw producten en diensten onder de aandacht te brengen, maar ook om te laten zien hoe tof, interessant of innovatief jouw bedrijf is en door te werken aan je employer branding

Werknemers hechten tegenwoordig veel waarde aan de missie, populariteit of normen en waarden van een bedrijf. Als ze zich via social media verbonden voelen met je bedrijf, zullen de reacties binnenstromen wanneer je een vacature post.

#2 Maak de vacature persoonlijk

Een vacaturetekst hoeft niet saai te zijn. Vermijd clichés, en maak het persoonlijk door een gevoel van verbinding met de kandidaten te creëren. Geef een inkijkje in de bedrijfscultuur en laat zien wat jouw bedrijf uniek maakt!

Lees hier vier tips voor het schrijven van een aantrekkelijke marketingvacature.

#3 Focus op groeimogelijkheden in plaats van huidige kwaliteiten

Veel kandidaten willen weten wat de mogelijkheden zijn om te groeien binnen een bedrijf. De jongere generaties worden afgeschrikt door een vereist aantal jaar ervaring, terwijl ze nieuwsgierig zijn en snel leren. Maak daarom duidelijk wat de groeimogelijkheden zijn en wat de kandidaat kan verwachten op het gebied van training en ontwikkeling. 

#4 Maak het sollicitatieproces eenvoudig

Een (ouderwets) sollicitatieproces kan soms een obstakel zijn voor potentiële kandidaten. Houd het lekker eenvoudig! Zorg dat het sollicitatieformulier niet te lang is en laat ruimte over voor creativiteit. Past een stijf CV nog bij de visie van jouw bedrijf? Geef ook aan wat de sollicitant kan verwachten na het indienen van de sollicitatie.

#5 Overweeg hybride of remote functies aan te bieden

Wie weet loop je veel talentvolle kandidaten mis die liever vanuit het buitenland, of deels vanuit huis werken. Door je personeel hybride of zelfs remote te laten werken, vergroot je als bedrijf je populariteit onder kandidaten die veel waarde hechten aan vrijheid, flexibiliteit en onafhankelijkheid.

Met deze tips kun je meer sollicitanten aantrekken en jouw recruitmentproces verbeteren. Ready? Plaats je marketingvacatures op dit job board.